Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous Pt 2: Operation ACTA



Αφού μάθαμε ποιοι είναι και τι σκοπούς έχουν οι Anonymous στο προηγούμενο άρθρο…
…ας περάσουμε στην ανάλυση του κειμένου και στους σκοπούς τους.
Τι ακριβώς είπαν; Σε ποια σημεία αναφέρονται στην Ελλάδα; Στοχεύουν την ελληνική πολιτική σκηνή ή τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά;


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για τους Anonymous, όπως γράφτηκε στο προηγούμενο άρθρο, το 2012 είναι η έναρξη του Πρώτου Παγκόσμιου Κυβερνοπόλεμου. Ουσιαστικά όλος αυτός ο πόλεμος θα δοθεί βάσει 3 νομοσχεδίων. 
Τα SOPA,PIPA,ACTA.


Tα δύο πρώτα νομοσχέδια SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (PROTECT IP Act ή πιο σωστά Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act) μπήκαν στον... πάγο, μετά από ένα σημαντικό κύκλο διαμαρτηριών που έλαβε χώρα στις 18 Ιανουαρίου του 2012. 


Αξίζει να αναφερθούμε σε αυτή τη μέρα, την Internet Blackout Day, όπως έμεινε στην ιστορία, κατά την οποία πολλές εταιρίες και sites ως ένδειξης διαμαρτυρίας για τα υπό ψήφιση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ - νομοσχέδια SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (PROTECT IP Act) δεν επιτρέπαν την πρόσβαση στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες τους. Ανάμεσα τους βρίσκεται η Wikipedia, το Mozilla, το Flickr, το Reddit και η Wordpress, ενώ η Google επίσης διαμαρτυρήθηκε ζητώντας να λάβουμε μέτρα, όλοι μας!


Μπορεί τα δύο αυτά νομοσχέδια να αποσύρθηκαν λόγω έντονης λαϊκής  κατακραυγής (πολλοί εκφράζουν φόβους ότι τα παραπάνω νομοσχέδια θα επανέλθουν), όμως υπήρχε και ένα τρίτο το ACTA, το οποίο και είχε ήδη υπογραφεί από την 1 Οκτωβρίου 2011 από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και 3 ακόμη χώρες, ενώ πολύ πρόσφατα μέσα στον Ιανουάριο υπεγράφη από 22 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.







 
Για να γίνει αισθητό το μέγεθος της νομιμοποίησης στην αυθαιρεσία που δίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χωρίς να χρειάζονται νομοσχέδια σαν τα SOPA και PIPA για να λογοκρίνουν ή για να "κλείσουν" εταιρείες του Internet , αναφέρεται η επέμβαση και οι συλλήψεις των υπεύθυνων του Megaupload.com και το κλείσιμο ενός από τα μεγαλύτερα filehosting sites στον κόσμο, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του δεν υποστήριζε την πειρατεία! 


Γεγονός που συνέβη στις 19 Ιανουαρίου του 2012 με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ με τη βοήθεια των αρχών τις Νέας Ζηλανδίας να προβαίνουν, επί εδάφους της δεύτερης στις συλλήψεις των ιδιοκτητών της εταιρίας.
Όπως θα δούμε αμέσως παρακάτω οι Anonymous στις δράσεις που πραγματοποίησαν το 2012 στοχοποιούν ξεκάθαρα αυτά τα νομοσχέδια με αποκορύφωση την ανακοίνωσή τους για την αρχή του Πρώτου Παγκόσμιου Κυβερνοπόλεμου.


2012 - Οι Anonymous ανακοινώνουν την Operation Revenge για να εκδικηθούν για το κλείσιμο του file-sharing site, Megaupload.com. Εξαπολύουν τεράστια επίθεση κατά χιλιάδες και καταφέρνουν να "ρίξουν" πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας αλλά και της Πολωνίας επειδή υποστηρίζει το ACTA.
2012 - Η επιθέσεις γενικεύονται με τους Anonymous να ανακοινώνουν την αρχή του Πρώτου Παγκόσμιου Κυβερνοπόλεμου με χιλιάδες ακτιβιστές χάκερ να επιτίθενται μαζικά σε sites είτε χρησιμοποιώντας συντονισμένα το LOIC είτε ανεξάρτητα πραγματοποιώντας hacking σε πολλές ιστοσελίδες εταιρειών που υποστηρίζουν τα SOPA, PIPA, ACTA, για το κλείσιμο του Megaupload.com και κ.α. 

Τώρα πλέον έχοντας υπ’ όψιν όλα αυτά τα δεδομένα, ας επιστρέψουμε στο μήνυμα που μας έστειλαν με αυτό τον εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, τρόπο, οι hackactivists αυτοί.
Καταρχάς στους συμβολισμούς της πράξης πρέπει πρώτα να δούμε, ότι απ’ όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες επιτέθηκαν σε αυτή του υπουργείου δικαιοσύνης


Αυτό σαφώς και στοχοποιεί  το φορέα που θα υλοποιήσει το ACTA, και που θα το εντάξει στους νόμους του κράτους, άλλα επίσης έγινε σαφές από το μήνυμα τους ότι απαιτούσαν ουσιαστική δημοκρατία και όλο το concept ήταν να τονιστεί συμβολικά η επίθεση στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, την πρόδωσε και θα πρέπει το στρεβλωμένο αυτό καθεστώς να ανατραπεί.  


Ουσιαστικά τονίζεται η αντίθεση του πόσο εναντίον των πολιτών είναι το σημερινό (όχι μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο) πολιτικό σκηνικό, που θα έπρεπε θεωρητικά να ορίζεται από αυτούς, για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα υπέρ τους.

Στο κείμενο αυτό καθαυτό, η αναφορά για το ACTA εμφανίζεται μόνο σε ένα σημείο, όμως το σημείο αυτό αρκεί για να θέσουν, το βγαλμένο σαν από comic της marvel, εκβιασμό τους, και να κάνουν εμφανή το στόχος τους. Δηλώνουν πως αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ACTA εντός 2 εβδομάδων θα επιτεθούν σε 300 sites και σε όλα τα ελληνικά media. Στο σημείο αυτό φαίνεται, πιστεύω ξεκάθαρα, ο βασικός τους στόχος.

Παρολ' αυτά, στο υπόλοιπο κείμενο, επικεντρώνονται κυρίως στην εγχώρια πραγματικότητα, στοχοποιώντας τους πολιτικούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως σε συνεργασία με το ΔΝΤ μετατρέπουν τους Έλληνες σε δούλους των μοναρχών και των τραπεζιτών της Ε.Ε. και ντροπιάζουν τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη βίαιη κρατική καταστολή των διαδηλώσεων, δηλώνοντας πως οι αυθαίρετες πράξεις τους πρέπει να τιμωρηθούν. 


Τέλος ανέβασαν ένα ακόμα βίντεο, κατασκευασμένο σε ελληνικό site (δηλαδή όχι δικής τους παραγωγής, όπως το προηγούμενο), σχετικά με τα γεγονότα της φετινής επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με στιγμιότυπα από τα επεισόδια και από παρασκευή βομβών μολότοφ, τασσόμενοι σαφώς υπέρ των συγκρούσεων.  


Παρατίθεται το απολαυστικό κείμενο των Anonymous μεταφρασμένο:

«Χαιρετισμούς Ελλάδα. Είμαστε οι Anonymous.


Αυτό που συμβαίνει στην χώρα σας είναι ανεπίτρεπτο. Έχετε εκλεγεί από τους πολίτες σας να δράτε εκ μέρους τους και να εκφράζετε τις επιθυμίες τους, όμως αποτύχατε. "Σκοτώσατε" το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρας σας και αυτό είναι η δημοκρατία.


Η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας, μα τη σκοτώσατε. Τι ειρωνεία! Ο ίδιος ο λαός σας, σας μισεί και στέκεστε απέναντι, μην  κάνοντας τίποτα ,για να το αποτρέψετε αυτό. Μπήκατε στο ΔΝΤ χωρίς τη συναίνεση  του κόσμου σας.

Έχετε φορτώσει στις πλάτες των πολιτών σας μια νέα δικτατορία επιτρέποντας στις τράπεζες και στους μονάρχες της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης να τους υποδουλώσουν τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν βαριά τα λάθη των κυβερνήσεών τους και εσείς με τον τρόπο σας αναγκάζετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι. Τι ντροπή!
 

Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις της, για να επιτίθεται σε πολίτες που διαδηλώνουν προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Διαδηλώνουν εναντίον σας, όμως δεν θέλετε οι φωνές τους να ακουστούν. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελευθερίας, της έκφρασης και το δικαίωμα να ζουν.

Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Υπογράφοντας το ACTA (Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης) θα στερήσετε από το λαό σας περισσότερες ελευθερίες και θα τον σπρώξετε ακόμα περισσότερο στην καταπίεση. Τολμήστε να μας αγνοήσετε, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΡΑ!

Είμαστε οι Anonymous
Είμαστε λεγεώνα
Δεν συγχωρούμε
Δεν ξεχνάμε
Θα πρέπει να μας περιμένετε!
Ο λαός δεν θα πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις αλλά οι κυβερνήσεις το λαό τους».



Λίγο πιο κάτω στη σελίδα στέλνουν το μήνυμά τους και προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν σε όλα τα ΜΜΕ δίνοντας διορία δύο εβδομάδων:


«Ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , έχουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.


Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ TV κτλ)


ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ


Είμαστε Λεγεώνα. Αυτό είναι ΑΠΛΑ η ΑΡΧΗ


Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!


Έχετε 2 εβδομάδες διορία για να σταματήσετε το ACTA στην Ελλάδα, ειδάλλως θα προβούμε σε ηλεκτρονικό πόλεμο (CYBERWARFARE: haking για πολιτικούς λόγους με σκοπό το σαμποτάζ) και θα επιτεθούμε σε 300 ιστοσελίδες και όλα τα Μedia και τα Υπουργεία.
Αν δεν μας πιστεύετε απλά τσεκάρετε το email ministryofjustice:
http://webmail.ministryofjustice.gr user: info@ministryofjustice.gr pass: igotowned ».
Πηγές: www.wikipedia.org
             www.ghz.gr


copyrights: http://akatapausto.blogspot.com/


Αφήστε το σχόλιό σας, σχετικά με το άρθρο και το ποιες θεωρείτε ότι θα είναι μελλοντικές κινήσεις των Anonymous, πατώντας εδώ ή στο "σχόλια" ακριβώς από κάτω...

Το προηγούμενο άρθρο σχετικά με το προφίλ της οργάνωσης Anonymous, μπορείτε να το διαβάσετε  εδώ.

6 σχόλια:

  1. http://tvxs.gr/news/synergates/hactivists-anonymous-nai-toy-giorgoy-pitta

    Dear friend,i don't get why you don't allow anonymous comments.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, δική μας παράλειψη.
      Ήταν υποχρέωση μας και απέναντι στον τίτλο και το θέμα του άρθρου, να επιτρέπονται τα "Anonymous" σχόλια. :D

      Διαγραφή
  2. sorry for the English language above but my laptop does not support Greek fonts and i hate greeklish :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akatapausto αν και δεν αποτελεις πηγη, σε εβαλα στη νεα μου αναρτηση, γιατι με το σχολιο σου, πηρα την αφορμηση για την αναρτηση και τη ψηφοφορια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα! Μήπως θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail διότι χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε κάτι που έχει να κάνει με το internet?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

6forfree